Natuurlijk komen ook de jongens aan bod met een mooie kroon, als eerst heb ik gekozen om het verhaal van Koning Arthur in de kroon weer te geven.

De legende van Arthur en het zwaard in de steen
Het verhaal
Het begint allemaal als de Koning van Brittannië sterft en er geen erfgenaam is om de troon op te volgen. De enige zoon van de koning is door Merlijn, een groot tovenaar en raadgever van de koning, naar een gezin op het platteland gebracht. Hier werd de baby opgevoed. Er ontstond onrust in het land over wie de nieuwe koning moest worden. De bisschop hield met kerst een dienst voor alle ridders. Na de dienst leidde hij ze naar een plek vlakbij het kasteel waar ze een steen zagen met daarin een zwaard. De bisschop sprak, "Hij die het zwaard uit de steen kan trekken zal de nieuwe koning van Brittannië worden."
Vele ridders hebben geprobeerd om het zwaard uit de steen te trekken, maar niemand slaagde hierin.
Op oudejaarsavond werd een steekspel georganiseerd, ridders en schildknapen uit heel het land kwamen hier op af. Ector een ridder van het platte land deed ook mee aan het steekspel. Het nieuws over het zwaard in de steen had hem nog niet bereikt omdat hij op het platteland leefde.
Arthur was de schildknaap van Ector en samen met Kay, zijn zoon, gingen ze op weg naar het steekspel. Onderweg hoorde ze niets van de verhalen over het zwaard in de steen. Na 2 dagen reizen kwamen ze aan bij de hoofdstad waar het steekspel gehouden werd. Kay wilde zijn zwaard uit zijn schede halen maar merkte dat deze leeg was, het zwaard lag vast in de taverne waar ze overnacht hadden. Arthur beloofde Kay om zijn zwaard op te halen in de taverne waar ze de afgelopen nacht hadden overnacht. Maar het zwaard was onvindbaar, wat moest Arthur nu?
Arthur ging terug naar Kay en liep langs het kasteel waar hij opmerkte dat er een zwaard in een steen stond. Hij vond dat maar een rare plek voor een zwaard. Arthur besloot het zwaard te lenen voor Kay zodat hij aan het steekspel mee kon doen. Arthur trok het zwaard met een ruk uit de steen, het was eigenlijk best makkelijk. Hij haastte zich naar Kay om hem het zwaard te geven.
Kay en zijn vader Ector hadden in de stad allerlei verhalen gehoord over het zwaard in de steen en hadden het bekeken. Kay herkende het zwaard gelijk toen Arthur het aan hem gaf. Kay pleegde verraad, hij beweerde dat hij zelf het zwaard uit de steen had getrokken. Maar nog voor het steekspel begon voelde Kay zich schuldig. Kay bekende dat Arthur het zwaard uit de steen had getrokken. Ector beval Arthur om het zwaard terug in de steen te stoppen. Ector en Kay probeerde het zwaard uit de steen te trekken maar dit lukte hen geen van beide. Ector beval Arthur nogmaals het zwaard uit de steen te trekken. Arthur deed dit nogmaals maar nu waren er vele mensen die dit zagen.
Ector bekende tegen Arthur dat hij niet zijn echte vader was, maar dat Arthur de zoon van de voormalige koning van groot Brittanië is. Arthur was als baby door Merlijn naar hen gebracht, maar dit betekende niet dat hij geen familie was. Arthur was wel familie, hij is koning der Britten.

De vorm van de kroon is het kasteel met de torentjes, voor de jaartallen heb ik een schild gemaakt waarin je het cijfer verwerkt.
Er zit voor 3 jaartal schilden materiaal in het pakket.
Deze zet je met klittenband vast en is dus verwisselbaar.

De kroon is 3d gemaakt en je kunt er natuurlijk ook een schilderij van maken, zie detailfoto's

Geef beoordeling

Om een beoordeling te schrijven moet u inloggen of zich registreren

Kroon Koning Arthur

  • 27,95€